Partnerintézményeink

betűméret módosítása

 Benjamin Református Fogyatékos Ápoló – Gondozó Otthon


Intézményünk 2001-ben alakult, vezetője Maruzsenszki Ernesztina gyógypedagógus. Jelenleg mintegy 15 fős szakképzett ápolókból és egyéb munkatársakból álló személyzet viseli az itt lakók gondját. 
Kiskunhalason a református templom mellett, a régi polgári iskola épületében működik a Benjámin Református Fogyatékos Ápoló – Gondozó Otthon (Gyermekház). A nap 24 órájában ellátást biztosító intézményben jelenleg 30 középsúlyos, súlyos értelmi sérüléssel és autizmussal, élő kiskunhalasi és környékbeli gyermek és felnőtt él. Szüleik, rokonaik, barátaik itt látogatják őket. Amelyik család teheti, minden hétvégén haza viszi családtagját, mások évi néhány napot otthon töltenek családi körben. Otthonunk: 9 szobából, étkezőből, külön fürdőszobákból, valamint a kertben található kis játszótérből áll. Az udvarban jól használható akadálymentes udvari játékok vannak.
Az intézmény biztosítja az itt elhelyezett gyermekek és felnőttek gondozását-ápolását, életkoruknak, egészségi és mentális állapotuknak megfelelő komplex ellátását, lelki gondozását. Mindezt a magas szintű szakmaiság, a humánum és a keresztény szellemiség és értékrend jegyében teszi a gondozottakért érzett elkötelezettséggel és felelősségvállalással.