Nevelési tanácsadás

betűméret módosítása

anya„Mint pásztor, úgy legelteti nyáját,karjára gyűjti a bárányokat, ölébe veszi őket,az anyajuhokat szelíden terelgeti.”
(Ézs 40,11)

 

Intézményünk 3 éves kortól a nappali tagozatú, köznevelési intézményben folytatott tanulmányok befejezéséig foglalkozik gyerekekkel és fiatalokkal, illetve családjaikkal.

Nevelési tanácsadás során pszichológiai, gyógypedagógiai, pedagógiai tanácsadást és konzultációs lehetőséget nyújtunk a gyermekek, tanulók szülei, pedagógusai részére, támogatva ezzel a gyermekek és az őket körülvevő családi, oktatási és nevelési rendszer hatékony működését.

A pszichológiai tanácsadás célja a szülő, gyermek által hozott panasz, tünet illetve problémás helyzet közös megvizsgálása, megértése, a lehetséges megoldásmódok kidolgozása és nyomon követése.

Gyógypedagógusok és fejlesztőpedagógusok terápiás ellátás keretében a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek, tanulók pedagógiai korrekcióját, gyógypedagógiai fejlesztését végzik.

Prevenciós tevékenység keretében, a szülő kérésére szűrővizsgálatokat végzünk kisiskolás gyermekek körében a tanulási nehézségek korai felismerése és a fejlesztő ellátás megkezdése érdekében. A szűrővizsgálat igényléséhez az alábbi dokumentum kitöltésére és visszajuttatására van szükség.

A Nevelési Tanácsadó felkeresése önkéntes, szolgáltatásai térítésmentesek.

 

Időpontkérés: munkanapokon 8:00-16:00 - 77/423-130

Címünk: Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

               6400 Kiskunhalas Magyar utca 20.